Zo ga jij voorbereid naar festivals.

verslaafd aan wiet

Ook al kun je het hele jaar wel zo af en toe een muziek festival bijwonen, vooral de zomer staat bekend om zijn vele festivals. Normaal gesproken is de zomer een periode van (muziek)festivals. Van pop muziek tot techno en hard Bass. In België alleen al kun je al achttien festivals bezoeken in de maanden mei tot augustus. Aangezien de festivals zo ontzettend uiteen lopen zit er voor iedereen wel wat tussen. Zo heb je Rock Werchter, Graspop, Tomorrowland, TW classis, pukkelpop en nog vele meer. Zoals iedereen wel weet worden alle festivals buiten georganiseerd en is het altijd afwachten wat het weer gaat doen. Al helemaal wanneer je ook nog op een camping gaat staan. Lees hieronder een aantal festival tips die iedere festivalganger moet weten.

Tip 1: Zorg voor genoeg energie.

Dit is misschien een saaie tip, maar zeker verstandig om van te voren goed op voor te bereiden. Wanneer jij de dagen daarvoor goed je rust hebt gepakt en goed gegeten hebt kun je de festivaldagen fris en fruitig overleven.

Tip 2: Wat neem je mee.

Zoals al eerder genoemd is het lastig in te schatten wat er precies nodig is voor een weekendje festival omdat het weer, vooral in België, nogal afwisselend kan zijn. Het is in ieder geval verstandig om het weer van te voren te checken. Zo weet je een beetje wat je kan gaan verwachten en zo je koffer in pakken. Weet ook dat het de weer apps niet altijd gelijk hebben en dat het ’s nachts goed kan afkoelen, dus wees ook hierop voorbereid. Vergeet ook niet toch een kleine en favoriete snack voor jezelf mee te nemen. Je weet hetn ooit en je kan weleens ’s avonds laat ineens honger krijgen of er toch het geld niet voor over hebben om het festival eten te halen. Tot slot is het aan te raden om je de tent van te voren goed te testen. Zo weet jij zeker dat alles nog aanwezig is en werkt.

Tip 3: Weet waar je aan begint bij gebruik van verdovende middelen.

Bij de meeste festivals gaat er flink wat alcoholische versnaperingen doorheen. Echter, niet alleen alcohol kan populair zijn op zo een festival. Vooral sommige festivals staan erom bekend voor het drugs gebruik. Mocht je in aanmerking komen is het altijd goed om jezelf van te voren in te lichten over verdovende middelen en waar je op zou moeten letten. Zo staat wiet er bijvoorbeeld om bekend niet verslavend te werken maar ook hier moet oppassen want ook hiermee kun je verslaafd aan wiet raken. Zoek altijd professionele hulp of neem contact op met verslavingszorg voor meer informatie over dit onderwerp!