Wordt er iemand 50? Verras diegene op passende wijze!

Abraham en Sarah

Wordt er binnenkort een geliefd familielid of een zeer gewaardeerde vriend 50 jaar? Nu mag die persoon het bereiken van die leeftijd misschien confronterend vinden, toch is dit eigenlijk een gelegenheid die je niet ongemerkt voorbij kunt laten gaan. Een traditie om dit feit luister bij te zetten bestaat uit het plaatsen van een pop voor de jarige, meestal in zijn of haar tuin of op de werkplek van de jarige. Zo’n pop is dan altijd een persiflage van een van het duo Abraham en Sarah; Abraham voor mannen en Sarah voor vrouwen. Als je dit wilt doen, maar je niet veel tijd hebt om zelf zo’n pop samen te stellen, dan is een opblaasfiguur huren een uitstekend idee. Natuurlijk moet je dit figuur dan wel zelf neerzetten en later ook weer weghalen. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Abraham en Sarah

Een opblaasfiguur neerzetten: hoe doe je dat eigenlijk?

Als je een opblaasfiguur huurt bij een vakkundig en betrouwbaar bedrijf, dan is het opzetten van deze pop geen moeilijke taak. Je haalt de pop simpelweg uit de verpakking en legt het languit op de ‘buik’. Zorg er dan voor dat de rits volledig is gesloten. Daarna kun je de (als het goed is meegeleverde) opblaasslang eraan bevestigen en de opblaasmachine aanzetten. Zorg er even voor dat de pop op een nette manier omhoog geleid wordt. Wanneer het opblazen zelf voltooid is kunnen de scheerlijnen vastgezet worden.

Zo bouw je de opblaaspop weer af

Het afbouwen van een opblaasfiguur is misschien nog wel makkelijker dan het opzetten. In principe hoef je alleen maar het opblaasapparaat uit te zetten. De pop zal dan vanzelf in elkaar zakken, waarbij het wel handig kan zijn als je er even voor zorgt dat dit netjes gebeurt. Zorg er tenslotte voor dat het grondoppervlak in ieder geval vrij is van scherpe of vieze voorwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *