Verhuizen doe je zó

Je hebt een nieuwe woning gevonden, je oude verkocht en nu begint het tijd te worden om alles gereed te maken voor de verhuizing. Dozen verzamelen, goed plannen en vooral niet in de stress schieten. Dat kan nog wel eens knap lastig zijn, aangezien je over enorm veel dingen na moet denken. Toch kun je een verhuizing soepel laten verlopen; met onderstaande tips kom je al een heel eind!

Gooi spullen weg

Als je al een langere tijd ergens woont, spaar je hoogstwaarschijnlijk een hoop spullen op. Dat is helemaal niet gek, want iedereen heeft wel een garage of zolder vol moet spullen liggen die al jaren niet zijn aangeraakt of gebruikt. Ga dus ruim voordat je gaat verhuizen door al deze spullen heen en bedenk: ”heb ik deze het afgelopen jaar gemist?” Is het antwoord nee? Gooi het dan weg! Je gaat het dan daarna ook niet nodig hebben. Ook moet je rekening houden met de ruimte in de verhuiswagen. Je benut die ruimte het liefst voor spullen die je echt mee wilt én moet nemen. Doe je er onnodige spullen in, dan is de kans groot dat je nog een wagen nodig hebt en dat leidt weer tot extra kosten.

Haal échte verhuisdozen

Het zal je niks verbazen, maar normale dozen zullen niet het gewicht houden van al jouw spullen. Boeken, fotolijstjes, kleding… het is zwaarder dan je denkt. Koop daarom échte verhuisdozen, bijvoorbeeld bij een verhuizer, bouwmarkt of opslagbedrijf. Dit scheelt namelijk enorm veel stress en gedoe, aangezien de kans dat de dozen het niet houden zowat nihil is. Haal zo veel mogelijk van dezelfde formaat dozen; je kunt ze dan gemakkelijk stapelen in de verhuiswagen. Gebruik geen plastic tasjes: dat zorgt namelijk gegarandeerd voor onprettig gedoe.

Vraag op tijd én genoeg hulp

Verhuizen kun je niet alleen. Vraag daarom genoeg hulp van vrienden, familie en kennissen. Maar let wel: zij kunnen altijd nog afzeggen, mocht er onverhoopt iets tussen komen. Dit zorgt dan weer voor aanpassingen in jouw verhuisschema die je je misschien wel helemaal niet kunt permitteren. Daarom is het goed om ook na te denken over extern verhuishulp. Een verhuisbedrijf inschakelen is bijvoorbeeld een goed alternatief. Je krijgt dan professionele hulp en veel taken worden jou dan op de dag van de verhuizingen zelf uit handen genomen. Dit scheelt jou een hoop!

Klik hier voor meer verhuistips- en informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *