Simpele linkbuilding tips om te scoren in de zoekmachine

Linkbuilding wordt door de SEO specialist ook wel gezien als een van de belangrijkste bouwstenen in het vakgebied. Wanneer je linkbuilding namelijk op de juiste manier inzet, dan bepaal je voor een groot deel hoe goed jouw webpagina gevonden wordt. Wat je moet weten over linkbuilding, is dat het een proces is van het opzetten van relevante hyperlinks naar een website vanaf externe pagina’s. Des de meer hoogwaardige backlinks naar een website verwijzen, des de groter de kans dat zoekmachines deze website hoger in zoekmachines terecht laten komen. Om je te helpen met het bouwen van relevante links, geven we je hier enkele tips.

Vraag om relevante backlinks

Wanneer je net begint met het optimaliseren van jouw webpagina, vraag dan aan vrienden, familie en collega’s die een website of blog hebben of ze kunnen helpen met backlinks. Het beste is om hierbij te vragen om backlinks die in een relevante tekst worden verwerkt, in plaats van links in de zijbalk of voettekst.

Bouw contacten

De tweede stap om te ondernemen is het opbouwen van goede relaties. Denk hierbij aan contacten opbouwen met niche-gemeenschappen die van toepassing zijn op jouw product of dienst. Ga eens langs op diverse forums, blogs of sociale groepen die wellicht geïnteresseerd zijn om te verwijzen naar jouw webpagina.

Schrijf relevante content en deel je berichten!

Misschien wel de belangrijkste stap om te ondernemen is het worden van een autoriteit in jouw vakgebied! Wanneer je relevante en interessante inhoud weet te produceren, dan maak je het voor anderen gemakkelijk om jouw content te delen. Zorg er daarom voor dat artikelen, vlogs en andere soorten content in elkaar te zetten die aanspreken bij jouw doelgroep en deel deze!

Wil je samenwerken met SEO specialisten bij jou in de buurt om je rangschikking in de zoekmachines naar een hoger niveau te tillen? Zoek dan gewoon eens op online marketing bureau Den Haag om jouw website toekomstbestendig te maken op het gebied van vindbaarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *