Hoe houd je jouw paard gezond?

Ben jij de gelukkige eigenaar van een eigen paard, of een paard dat je deelt met een andere liefhebber?  Dan weet jij dat het hebben van een paard een van de mooiste dingen is die er iis, maar het is veel werk en brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Hou er rekening mee dat als je een paard bezit je dag en nacht klaar moet staan om het beest te verzorgen. Dit is het uiteindelijk allemaal dubbel en dwars waard, maar wees je bewust van de investering die je maakt! Lees in deze blog tips om het verzorgen van je paard een stuk eenvoudiger én leuker te maken!

Dagelijks poetsen van je paard

Het dagelijks poetsen van je paard is een van de belangrijkste aspecten voor de gezondheid van je paard, en de band tussen jullie. Het is noodzeakelijk dat je jouw paard elke dag poetst, met zijn eigen poetskoffer. In een poetskoffer vind je een rubberen roskam, een harde borstel, een zachte borstel, glansspray, doeken, hoefteer, sponzen, een schaar, een zweetmes en meer. Door je paard dagelijks te poetsen maak je elke dag contact met je paard, dit is belangrijk omdat paarden leren aangeraakt te worden en krijgen daardoor vertrouwen in hun verzorger. Dit zorgt ervoor dat ze jou erkennen als leider.

De allerbeste voeding voor jouw paard

Voeding is de basis van een gezond paard. Kies daarom enkel en alleen de beste voeding voor jouw paard, en pas dit aan op de behoeftes van jouw paard. Wij raden cavalor paardenvoer aan, dit is de meest hoogstaande paardenvoeding dat blijft ontwikkelen en innoveren.  Ook is het verstandig altijd een voorraad slobber in huis te hebben. Slobber is een ware traktatie voor het paard, dit is een pap van zemelen met diverse toevoegingen en supplementen. Super lekker en gezond voor jouw trouwe viervoeter. Ook is slobber uiterst geschikt om eventuele medicatie aan toe te voegen.

Tand- en hoefverzorging

Paarden met een slecht gebit of slechte hoeven zijn geen paarden die goed in hun vel zitten. Door bijvoorbeeld een tandontsteking kan de eetgewoonte van jouw paard veranderen. Doordat een paard niet meer eet wordt hij zwak en ziek, en presteert hij minder goed. Laat daarom geregeld de tandarts komen om het gebit van je paard te checken. Ook de hoeven dienen goed verzorgd te worden. Daarom moet je elke dag voor én na het rijden de hoeven met een hoevenkrabber uitkrabben.