Genietend sporten met silent disco!

silent disco

Een silent disco is niet alleen heel goed geschikt voor een feestje, maar ook voor verschillende soorten sport. Met een silent disco geniet je optimaal van het sporten en krijg je extra motivatie. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Wij vertellen jou die voordelen en voor welke soorten sport het precies geschikt is.

De voordelen

Een silent disco brengt veel voordelen met zich mee. Als eerste kan je tijdens het sporten rustig naar jouw favoriete muziek luisteren, zonder last te hebben van omgevingsgeluiden. Ideaal voor als je bijvoorbeeld buiten met een groep sport. Zo kunnen er meerdere groepen naar hun favoriete muziek luisteren door te kiezen voor het gewenste kanaal. Daarnaast kunnen er ook instructies gegeven worden. Dit kan dus tegelijkertijd aan meerdere groepen in bijvoorbeeld verschillende talen. Ook kunnen er verschillende instructies tegelijkertijd gegeven worden aan de beginners en gevorderden. Op deze manier kunnen ze toch allemaal gezellig in één ruimte zitten. Iedereen kan zijn/haar eigen volume instellen, zodat ze het goed kunnen horen en volgen. Op de achtergrond kan er muziek afgespeeld worden. Ondertussen kan je met elkaar praten door het geluid zachter te zetten. Je hebt dus alle vrijheid in het maken van jouw eigen keuzes en bent nergens afhankelijk van. Doordat je geen last hebt van omgevingsgeluiden blijf je goed bij de les en door de muziek zal je extra motivatie krijgen om door te gaan. Ook kan de spreker extra motivatie geven via de zender. Het huren van een silent disco brengt ook een groot voordeel met zich mee. Zo is een silent disco huren vrij goedkoop vergeleken met het kopen van een silent disco, kan dit voor meerdere dagen, op alle locaties en met een onbeperkt aantal personen. Bovendien hebben de koptelefoons een bereik tot wel 200 meter. 

Voor welke soorten sport?

Een silent disco is niet voor elke sport geschikt. Voor een sport waar veel actie in zit, zoals voetbal, is het niet verstandig, aangezien de bal anders de koptelefoon kan raken of de koptelefoon van jouw hoofd kan vallen. Op die manier blijft er niet veel over van de koptelefoons. Maar gelukkig zijn er wel andere soorten sport, waarvoor een silent disco heel goed geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan (rol)schaatsen, dansen, het sporten in een sportschool of yoga. Een silent disco kan hierbij zowel binnen als buiten georganiseerd worden, tenzij dat het regent, dan kan het alleen binnen. Ook kan er een sportevenement op een basisschool of in een ouderentehuis gehouden worden, waarbij iedereen bijvoorbeeld gaat dansen en daarbij de instructies volgt en/of van de muziek geniet. Silent disco beweegt dus zowel jong als oud. Bij het sporten is het handig om een locatie met veel ruimte te regelen, zodat je elkaar niet in de weg staat. Ook tijdens een feest kan je een work-out organiseren. Je zorgt ervoor dat iedereen sportkleding aan heeft en een grote ruimte, waar iedereen mee kan doen. Vervolgens regel je verschillende DJ’s of muziek voor de juiste doelgroep. Door twee uurtjes los te gaan op de meest swingende hits in een silent disco, levert dit al zo’n 10.000 stappen op. Dat betekent dus dat je ook met een feest veel calorieën kan verbranden. Om afstand te creëren kan je ook cirkels tekenen, waarbij er dan 1 persoon in een cirkel staat en er voldoende afstand en genoeg ruimte is. Een silent disco sport kan dus waar en wanneer jij maar wilt, geeft motivatie en laat jou genieten. Huur nu dus snel een silent disco set tegen een zeer scherpe prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *