Tips

De ideale wijndoos voor jouw verzendingen

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn partner een online webshop in wijnen opgezet. Onze passie ligt hier en wij zijn ontzettend blij dat wij deze stap hebben gemaakt. Wij hebben gemerkt dat er veel meer bij komt kijken dan enkel het verkopen van de wijn. Zo dien je rekening te houden met een gevarieerd productaanbod, de klantenservice en de verzending van de wijnen. Een fles wijn verzenden lijkt misschien een simpel proces, maar hier komt veel bij kijken. Zo is de verzending een belangrijk onderdeel van het hele proces. Je wil namelijk dat de wijn heel aankomt, de wijndoos er mooi uitziet en dat het jou als eigenaar het liefst niet te veel kost. Dit zijn allemaal onderdelen van een goede verzending en ik heb hier echt ontzettend veel over geleerd. Heb je er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat het mogelijk is om voor iedere soort wijn een andere wijndoos te laten samenstellen? Lees gauw verder en ontdek een paar handige tips die van pas kunnen komen op het moment dat jij zelf ook een fles wijn verzenden wil!

Een fles wijn verzenden kan op verschillende manieren

Of je nu pas net begonnen bent of al jaren bezig bent met ondernemen, je zult altijd tegen dingen aanlopen. Zelf heb ik ervaren dat een deel van onze verzending vaak niet aankwam zoals wij dit wilden, bijvoorbeeld door schade aan de wijndoos. Na klanten te hebben benaderd en naar hun wensen en ervaringen te hebben gevraagd ben ik erachter gekomen wat ik kon verbeteren. Nu heb ik samen met mijn partner de keuze gemaakt voor een grote variatie in verpakkingen welke precies zijn afgestemd op de soort wijn. Zo heeft Rosé een andere verzenddoos gekregen dan witte of rode wijn en ook varieer ik in mooie versierde dozen of grotere verpakkingen. Ik vond het vooral belangrijk dat wanneer je een fles wijn verzend, deze heel aankomt bij de klant. Stevigheid stond dus voorop en ook dit heeft meegespeeld in mijn selectie van wijndozen.

Experimenteer erop los

Een goede tip die ik je mee zou willen geven is om zelf veel te experimenteren met verschillende soorten verzendingen. Je kunt natuurlijk een gedegen vooronderzoek doen, maar uiteindelijk zal je toch een goede keuze voor de juiste wijndoos moeten maken. Net als met andere producten en de verzending daarvan kun je het artikel bijvoorbeeld ook eens naar jezelf opsturen. Zo kun je zelf ervaren hoe de verzending aankomt en wat er eventueel beter kan. Een fles wijn verzenden is natuurlijk wat specialer dan dat je een simpel kaartje met de post verstuurd en daarom zou ik je willen aanraden om hier ook serieus aandacht aan te besteden! Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om te experimenteren en jouw dienstverlening zo beetje bij beetje verder te optimaliseren.

Dit vind je misschien ook leuk...