Evenement plannen in Den Haag

Het ziet er tegenwoordig dan misschien wel anders uit in de anderhalve meter samenleving, maar een evenement plannen kan nog steeds! Zoals het er nu uit ziet mogen we vanaf een juli weer bijeenkomsten laten plaatsvinden met 30 man, op 1,5 meter afstand. En er is genoeg reden om dit weer te gaan doen. Ben jij benieuwd hoe jij weer een evenement kunt gaan organiseren en wat ervoor nodig is? Lees dan snel dit blog!

Wat is de aangelegenheid?

Wil jij een evenement gaan organiseren? Bedenk dan eerst wat de aanleiding is van het evenement. Je kunt ook een leuk thema bedenken dat aansluit bij de gelegenheid. Wil je bijvoorbeeld een zakelijke borrel organiseren die ’s middags begint? Regel dan ook koffie op locatie. Hoe gezellig is het wanneer je als gast binnen komt en er staan een kopje koffie voor je klaar? Juist, ontzettend gezellig.

Je kunt natuurlijk ook een esspresso machine huren. Een nadeel hiervan is dat je soms wel zelf iemand moet regelen die bij de koffie staat. Wellicht ken je iemand in jouw naaste kringen die barista is, anders kan je vast ook wel een barista inhuren bij het bedrijf waarbij je de machine huurt. Met koffie op locatie zorg jij voor een perfecte binnenkomer!

Wie zijn de genodigden?

Op het moment dat je de gelegenheid hebt geselecteerd en eventueel een bijpassend thema, kan je kijken naar wie er op de gastenlijst komt te staan. Zijn het klanten? Zijn het partners? Of ga je alleen voor de werknemers? Jij hebt het voor het zeggen.

Bedenk van te voren goed wie je wilt uitnodigen. Vaak nemen mensen toch nog wel een +1 mee. Maak hier goede en duidelijke regelgeving voor om te zorgen dat je niet boven de 30 man uitkomt, anders wordt het misschien last je aan de regelgeving van het RIVM te houden.

Locatie kiezen

Vervolgens is het belangrijk dat je een mooie locatie kiest voor jouw evenement. Den Haag kent tal van mooie evenementen locaties. Dit maakt het misschien wat lastig voor jou om een geschikte plek te kiezen. Houdt wel rekening met een paar punten.

Een hiervan is de tijd tot wanneer het evenement duurt. Gaat het evenement tot laat in de avond door? Zorg dan voor een goede verbinding met het openbaar vervoer. het kan namelijk zo zijn dat mensen wat meer drinken dan ze door hebben met als gevolg dat ze niet meer achter het stuur kunnen kruipen. Dit wil je voorkomen, dus zorg voor een goede verbinding met het OV.

Hopelijk heb je iets aan deze richtlijnen en kan jij binnen no time jouw eigen evenement organiseren in Den Haag. Veel succes!