Koning Willem Alexander bezoekt Haagse Schilderwijk

23-3-2016
Koning Willem-Alexander heeft woensdag een informeel werkbezoek gebracht aan de Schilderswijk en Transvaal. De koning bezocht onder meer de Haagse Markt en boksschool Choukoud Gym.

Het nieuws van het bezoek van de koning ging als een lopend vuurtje door de Schilderswijk. Op de Haagse Markt stonden veel mensen geïnteresseerd en verbaasd te kijken toen hij samen met burgemeester Jozias van Aartsen een fotomomentje nam. “Leve de koning”, klonk het uit volle borst. Robbie van der Veen van de Coöperatie Haagse markt noemde het bezoek van de koning “hartstikke mooi”.

De koning nam zijn tijd om een gesprekje aan te knopen met het personeel van de viswinkel van Karim Abarkane. Veel bezoekers vonden het goed dat de koning zijn gezicht liet zien zo vlak na de aanslagen in Brussel. “Hij geeft een goed voorbeeld. We moeten ons niet bang laten maken”, zei een bezoekster. De Rijksvoorlichtingsdienst benadrukt dat het bezoek al langer stond gepland.


Rug recht houden
“We moeten onze rug recht houden, want dit is een aanval op onze open vrije samenleving”, sprak de koning op de Haagse markt. “Daarom is een bezoek aan de Haagse markt zoals vandaag en ook daarna aan de Schilderswijk zo belangrijk. Allen die in Nederland wonen en in onze vrije en open samenleving geloven, ongeacht herkomst, moeten deel kunnen nemen aan deze open en vrije samenleving. Als we dat niet meer kunnen doen, dan winnen de terroristen en dan kunnen wij niet meer leven zoals wij willen. Dat is waar we voor staan en daar moeten we mee doorgaan.”

 

 

Deel deze pagina op social media:

Onze partners: