Kenny B gratis optreden tijdens Divercity Den Haag

25-3-2016

Op 3 juli a.s zal de eerste editie van het gratis toegankelijk cultureel festival Divercity Den Haag neerstrijken in het Haagse Zuiderpark. Op meerdere podia worden er optredens gepresenteerd van artiesten die de culturele diversiteit van de stad Den Haag vertegenwoordigen. De eerste namen die tijdens Den Haag Divercity het podium zullen betreden zijn o.a. Kenny B, The Dubbeez en Ijdi. Wethouder Rabin Baldewsingh (Integratie): "Tijdens DiverCity kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen genieten van optredens uit alle hoeken van de wereld. Door elkaars kunst- en cultuur te delen leren bezoekers culturen kennen waarmee ze in het dagelijks leven wellicht niet in aanraking komen. Ik hoop dat Divercity zal bijdragen aan de saamhorigheid in Den Haag."

 

Divercity Den Haag
De culturele diversiteit van Den Haag staat centraal tijdens Divercity. Kunst en cultuur kan een brug slaan tussen mensen met verschillende achtergronden. Tijdens Divercity ontmoeten de diverse culturen uit Den Haag en omgeving elkaar om verschillen én overeenkomsten op een laagdrempelige manier met elkaar te vieren. Divercity presenteert artiesten die de mondiale culturele diversiteit uitdragen. Divercity wil haar publiek kennis laten maken met diverse wereldculturen, maar ook de verhalen achter deze culturen. Daarom programmeert Divercity diverse kleinschalige optredens juist om de verdieping van die culturen te tonen. De intieme programmering wordt gevormd door pop-up acts die altijd en overal in het Zuiderpark kunnen opduiken. Zoals acrobaten, Surinaamse bazuinkoren, Antilliaanse brassbands, Hindoestaanse dansgezelschappen of woordkunstenaars die de mooiste verhalen en gedichten vertellen.


Kenny B
Kenneth Bron, beter bekend als Kenny B, is geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. De zanger begon zijn muzikale carrière in de toneelgroep 'Mofo' van het Surinaamse leger. Op zijn 28e kwam Kenny B naar Nederland, maar zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was. Toch mag Kenny een muzikale laatbloeier genoemd worden. Pas sinds 2006 heeft de muziek zijn volledige aandacht. Het ging gelijk als een speer en twee van zijn albums werden overzees zelfs tot het beste van dat jaar gekroond. "Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten", aldus Kenny B. "De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Zijn overstap naar Nederlandstalige muziek bleek een groot succes want de zanger scoorde vrijwel direct nationale hits met de singles Als Je Gaat en natuurlijk Parijs. Op 3 juli zal Kenny B schitteren op één van de podia van het gratis toegankelijke Divercity Den Haag.


Klik hier voor het overige programma van Divercity Den Haag

Deel deze pagina op social media:

Onze partners: