Boek lancering

17-6-2016
Hagenezen die er mochten wezen
Louis Couperus, Mariska Veres, Anton de Kom en Guusje Nederhorst; zomaar een greep uit de verzameling van de 85 geportretteerde mannen en vrouwen uit het boek Hagenezen die er mochten wezen. Al die personen hebben een stempel gedrukt op anderhalve eeuw geschiedenis van ons land. Wie op zoek is naar bezieling of een inspirerende visie op de (culturele) diversiteit van de huidige samenleving, kan bij hen terecht. Zij vormen het gezicht van Nederland, maar ook van de hofstad. Zij zijn er geboren of hebben er gewoond en gewerkt. Met hun talenten en activiteiten hebben zij de stad haar unieke karakter bezorgd.

Over de auteurs
Wim Willems is hoogleraar Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde tal van historische en autobiografische boeken over de hofstad. Ook filosoof Jan-Hendrik Bakker, historicus Herman Rosenberg en journalist Pieter van den Broeke zijn al decennialang chroniqueurs van de stad.

Presentatie tijdens Divercity Festival Den Haag
De officiële lancering van het boek vindt plaats op zondag 3 juli om 15.00 uur tijdens het Divercity Festival. Een nieuwe gratis toegankelijke festivaltraditie in het Haagse Zuiderpark met ruim 30 acts op 3 verschillende podia, een kids area en culinaire hoogstandjes uit de hele wereld. Artiesten zoals Kenny B, Baithak Power, 2FamousCRW, Cache Deluxe en Niels Geusebroek zullen acte de presence geven tijdens het festival. Naast de muziekprogrammering presenteert Divercity Festival Den Haag ook een podium waar storytellers, dichters en artiesten zoals Ernest van der Kwast, Rayen Panday, Raoul de Jong en Said el Haji de kunst van het gesproken woord voordragen. De programmering van Divercity Festival vertegenwoordigt de culturele diversiteit van de stad Den Haag.

Het boek Hagenezen die er mochten wezen is vanaf 25 juni te koop. 

 

 

Deel deze pagina op social media:

Onze partners: