Blog: wethouder Rabin Baldewsingh

29-4-2016
DiverCity : Samen stad zijn

Tijdens het nieuwe Haagse multiculturele festival DiverCity wil de gemeente Den Haag de vele verschillende kunst- en cultuurstromingen in onze stad met u delen én vieren. Hagenaars en Hagenezen uit alle hoeken van de wereld die elkaar die dag in het Zuiderpark ontmoeten en samen genieten, dát is DiverCity!

Den Haag is inmiddels een stad met maar liefst 140 verschillende etnische achtergronden. Als wethouder integratie vind ik het belangrijk dat iedere Hagenaar zich ook uitgenodigd voelt om zijn of haar cultuur te beleven in Den Haag. Het gemeentebestuur wil dat iedereen zich thuis voelt in deze stad, ongeacht hun afkomst. Samen vormen we één Den Haag, een prachtige en kleurrijke stad waar iedereen in gelijke mate mee moet kunnen doen.

Met dit nieuwe festival willen we daar een bijdrage aan leveren, en DiverCity heeft u veel te bieden! Van Jamaicaanse reggae tot Noord-Afrikaanse rai tot brassbands uit Midden-Amerika. U kunt er tijdens dit gratis festival allemaal van genieten tijdens mooie voorstellingen, prachtige concerten en andere bijzondere uitingen van de vele culturen die Den Haag rijk is.

DiverCity is onderdeel van ons integratiebeleid. We willen laten zien hoe verschillen kunnen inspireren. Vaak bewegen wij ons in een vaste kring en hebben we onze eigen muziekvoorkeuren. Tijdens DiverCity hopen we dat bezoekers zich openstellen voor (en plezier beleven aan) alles wat ‘anders’ is, bijvoorbeeld op gebied van muziekstijlen en niet-westerse kunst- en cultuuruitingen.

Ik hoop u op 3 juli te ontmoeten in het Zuiderpark om daar samen te genieten van de vele culturele schatten én talenten die onze mooie stad rijk is. Let’s celebrate diversity!

Rabin Baldewsingh
wethouder integratie Den Haag

Deel deze pagina op social media:

Onze partners: